Haberler

Üzerinde 98 Adet Ekstazi Bulunan Müvekkilimiz, Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan Beraat Etti

61b70da0a0f28 scaled
Üzerinde 98 Adet Ekstazi Bulunan Müvekkilimiz, Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan Beraat Etti

Olay günü, Müvekkilin de içinde bulunduğu araç, kolluk birimlerinin rutim uygulaması esnasında durdurulmuş ve yapılan arama neticesinde Müvekkilin üzerinde 98 adet ekstazi diye tabir edilen uyuşturucu madde bulunmuştur. Üzerinde bulunan uyuşturucu madde miktarının fazla olması sebebiyle Müvekkil, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır.

İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi yargılama neticesinde, Müvekkilin kullanıcı olduğuna ilişkin samimi ve istikrarlı beyanlarının olması, tanık beyanlarının lehe olması, Müvekkil hakkında herhangi bir ihbar olmaması gerekçeleriyle, Müvekkil hakkında Türk Ceza Kanunu madde 188’de yer alan Uyuşturucu Madde Ticareti Suçu oluşmadığına ve Müvekkilin tahliyesine karar vermiştir.

Ele geçen uyuşturucu madde miktarının fazla olmasına rağmen, Yerel Mahkemenin Müvekkil hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan beraat kararı vermesi -madde miktarı yönünden- emsal teşkil etmektedir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Suçları ağır hapis cezalarının tatbik edildiği bir suç olduğu için, yargılama süreci muhakkak bir ceza avukatı ile takip edilmelidir. Mert Hukuk Bürosu olarak müvekkillerimize Uyuşturucu Madde Ticareti Suçlarına ilişkin hizmet vermekteyiz.

BERAAT KARARINA AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir