Haberler

İhbar Üzerine Yakalanan Müvekkil, Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan Beraat Etti

61bc4f41d6910
İhbar Üzerine Yakalanan Müvekkil, Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan Beraat Etti

Müvekkil hakkındaki uyuşturucu satışı ihbarı üzerine, arama kararıyla ev adresi olan Sancaktepe/ İstanbul adresinde Narkotik Şube Kolluk Görevlilerince yapılan arama ile Müvekkilin üst aramasında arka cebinden 7 adet şeffaf kilitli poşetler içerisinde paketlenmiş ve satışa hazır vaziyette narkotik madde ve bunların satışından elde edildiği düşünülen 735 TL para ve şeffaf 95 adet kilitli poşet ele geçirilmiştir.

İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi yargılama neticesinde, her ne kadar Müvekkil hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de; Müvekkilin üzerinde ele geçen uyuşturucu maddenin miktarının yerleşik Yargıtay ve BAM Ceza Daireleri kararlarına göre kullanım sınırları içerisinde kaldığı, Müvekkilin kullanıcı olduğu yolundaki savunmasının aksine satış yaptığı kimse ya da buna ilişkin bir delil bulunmadığı saptanmış olmakla Müvekkil hakkında Türk Ceza Kanunu madde 188’de yer alan Uyuşturucu Madde Ticareti Suçu oluşmadığına ve müvekkilin beraatine karar vermiştir.

Ele geçen uyuşturucu madde miktarının yedi parça poşet şeklinde bulunmasına rağmen, Yerel Mahkemenin müvekkil hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan beraat kararı vermesi çok önemlidir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Suçları ağır hapis cezalarının tatbik edildiği bir suç türü olduğu için, yargılama süreci muhakkak bir ceza avukatı ile takip edilmelidir. Mert Hukuk Bürosu olarak müvekkillerimize Uyuşturucu Madde Ticareti Suçlarına bakımından hizmet vermekteyiz.

Sitemizdeki iletişim kanalları aracılığıyla irtibata geçebilirsiniz. 

BERAAT KARARI EK”TEDİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir