Haberler

Hakkında Tanık İfadesi Bulunan Müvekkil, Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan Ağır Cezada Beraat Etti

6228828c90aa9
Hakkında Tanık İfadesi Bulunan Müvekkil, Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan Ağır Cezada Beraat Etti.

Müvekkil, olay tarihinde aracının başında beklerken, ekipler tarafından gözaltına alınmıştır. Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığı yönünde tanık beyanı olduğu iddiası ile hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan dava açılmıştır.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama neticesinde, Sanıkların tüm aşamalarda  suçlamayı kabul etmedikleri, tanık ………”a uyuşturucu madde satmadıklarını, üzerinde ele geçen uyuşturucu maddeleri kullanmak maksadıyla bulundurduklarını beyan ettikleri, tanığın da kovuşturma aşamasındaki beyanında sanıkların savunmasını desteklediği, sanıkların üzerinde ve araçta ele geçen  uyuşturucu maddelerinin kullanım sınırı içerisinde olduğu, kolluk tarafından sanıklar ile tanık arasında uyuşturucu alışverişinin görülmediği, uyuşturucu maddenin ele geçirildiği yerde veya yakınında, hassas terazi ve paketlemede kullanılan ambalaj malzemelerinin bulunmaması, sanıkların uyuşturucu ticareti yaptığına dair suç üstü halin de bulunmadığı anlaşılmakla, sanıkların savunmalarına itibar edilerek, sanıkların eyleminin  “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçu kapsamında kaldığına karar vermiş ve müvekkil hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti suçu yönünden BERAAT kararı verilmiştir.

Müvekkil hakkında tanık ifadesi bulunmasına rağmen, Yerel Mahkemenin müvekkilin beyanlarına itibar etmesi ve yukarıda anılan gerekçe ile müvekkil hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Suçundan beraat kararı vermesi çok önemlidir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Suçları ağır hapis cezalarının tatbik edildiği bir suç olduğu için, yargılama süreci muhakkak bir ceza avukatı ile takip edilmelidir. Mert Hukuk Bürosu olarak müvekkillerimize Uyuşturucu Madde Ticareti Suçlarına ilişkin hizmet vermekteyiz. 

Karar metni EK’tedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir